Storm » Specials » Sportlegenden

De helden van de sport

In iedere tak van sport zijn er wel uitblinkers, van sporters die de top halen en sporters die aan de top blijven of zich verdienstelijk voor hun land maken. Het kan zelfs zover komen dat men een soort ambassadeur van zijn sport wordt.

Gerrie Knetemann

Een opleiding krijgen tot stratenmaker en dan eindigen als bondscoach van het Nederlandse wielrennen. Wie wil dat niet, Gerrie was zo´n geluksvogel. Eerst maakte hij furore als Nederlands wielrenner met diverse belangrijke overwinningen op zijn naam zoals een aantal etappes in de Tour de France. Na een verschrikkelijk ongeluk komt hij terug als wielrenner, waarna hij zijn carrière voortzette als coach. Dit is echt een sportman die in het harnas is gestorven, namelijk op de fiets.

Ian Thorpe

Eerst interesse hebben in cricket, rugby en dan diverse jaren voetballen hebben de jonge Australiër er niet van weerhouden om in de voetsporen van zijn zuster te treden, namelijk het wedstrijd zwemmen. Op zijn vijftiende stond hij al op het erepodium, waarna hij in zeven jaar een lange lijst opbouwt met alleen maar overwinningen. Mede door een blessure en de ziekte van Pfeiffer kon Ian de moed niet meer opbrengen om dagelijks naar het zwembad te gaan voor zijn trainingen en heeft zijn zwembroek dus voorgoed te drogen gehangen.

Lance Armstrong

Als je als jong kereltje al gek bent op snelle en wilde spelletjes, dan is het niet verwonderlijk dat je uiteindelijk gekleed in de gele trui het erepodium in Parijs beklimt. Nadat hij middels een zwaar gevecht de strijd tegen kanker heeft overwonnen, komt hij zeer sterk terug in de Tour de France. Tot maar liefst zeven jaar achter elkaar weet hij het geel in Parijs om de schouders te houden. Hiermee heeft hij een record op zijn naam staan. De fiets staat in de schuur en zijn loopschoenen worden ingelopen, want de marathon is zijn nieuwe ideaal.

Rinus Michels

Geboren worden naast het Olympisch stadion, gek zijn op voetballen en natuurlijk fan zijn van Ajax. Iedere jeugdige voetballer zou dat wel willen, wonen naast de club van je dromen. Als hij dan ook nog een contract bij deze club wordt aangeboden, kan zijn geluk niet meer op. Hij scoorde in totaal 121 doelpunten in 269 wedstrijden, verbonden aan één en dezelfde club.
Helaas door een rugblessure moest hij het voetballen eraan geven, maar de bank trok toch ook wel erg als coach, natuurlijk bij…………..Ajax. Ook in het buitenland heeft hij zijn kwaliteiten laten zien. Natuurlijk niet te vergeten, het behalen van het EK in 1988.

Björn Borg, sport en kleding

Björn Borg, in de sportgeschiedenis een tennisser die ruim 25 jaar geleden aan de top van zijn carrière stond, heeft een kledinglijn geintroduceerd, welke niet alleen aanslaat bij zijn eigen generatie, maar ook bij die erna, anders gezegd: de 14 en 15 jarige tieners van nu die apetrots pronken met een Björn Borg topje of underwear.

Hier artikelen over mannen die in hun sport een kei waren, hebben dus ook op wereldniveau hun sporen op een zeer positieve manier achter gelaten.

Björn Borg, sport en kleding

Jongens en meiden lopen in de (onder)kleding met zijn naam en logo. In de uitverkoop is zijn kleding binnen een mum van tijd uitverkocht. Dat hij ruim 25 jaar geleden voor de 5e keer Wimbledon won, zu…

Ian Thorpe, zwemwonder

Doordat zijn zus aan wedstrijd zwemmen deed kwam Ian in ook in aanraking met deze sport. Nadat hij zijn chloor allergie heeft overwonnen blijkt hij een natuurtalent te zijn. Al snel ontstond de bijnaa…

Sportlegende, Gerrie Knetemann

Een carrière die 17 jaar zou duren. Tijdens deze jaren startte hij maar liefst dertien keer in de Tour de France, waarvan hij elf keer de eindstreep wist te halen en behaalde hij zelfs tien etappe ove…

Sportlegende, Rinus Michels

Zijn debuut tegen ADO Den Haag was flitsend. Er werd met 8-3 gewonnen en Rinus, die in de spits staat, weet maar liefst 5 keer de doelman van ADO Dolf Niezen, in de netten te laten grijpen. Later als…
Gepubliceerd door Storm op 20-04-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.