Storm » Specials » New7wonders

De nieuwe 7 wereldwonderen per 07-07-07

Door middel van een uitgeschreven wedstrijd is op 07-07-07 de uitslag bekend gemaakt welke monunumenten vanaf deze datum behoren tot de New7Wonders, oftewel de nieuwe zeven wereldwonderen.

Chichén-Itzá in Mexico

Chichén Itzá was een van de belangrijkste Mayasteden met een eigen beschaving. In de periode van 1000 tot 1500 was dit een belangrijke metropool met opzienbarende ontwikkelingen op gebied van cultuur en bouw.

Chritusbeeld Rio de Janeiro

Het beeld van Christus dat staat op de ruim 700 meter hoge berg Corcovado heet de Christo Redentor (in het Engels Christ the Redeemer of in gewoon in het Nederlands Christus de Verlosser), staat symbool voor de universaliteit van de Christelijke boodschap.

De Chinese Muur

De Chinese Muur (toevoegen naam in het chinees) is het grootste bouwwerk ter wereld. Het lijkt net een grote slapende draak. Tijdens de Ming –dynastie werden verschillende onderdelen samengevoegd en ontstond de grootste militaire constructie ter wereld.

Machu Picchu in Peru

Machu Picchu is waarschijnlijk het bestbewaarde landbouwcentrum van de Inca´s en werd gebruikt voor de aanvoer van landbouwproducten naar Cuzco. Het is het meest raadselachtige telllurische (tot de aarde behorende) gebied op het Zuidelijk Halfrond.

Petra, de grotstad in Jordanië

De stad Petra is volledig uitgehakt uit de roze-rode rotsen in Jordanië. De naam Petra is afkomstig van het Hebreeuwse Selai, wat rots betekend. Het is de mooiste antieke bezienswaardigheid van het midden oosten.

Het Colosseum van Rome

Op de plaats waar het Colosseum staat, was vroeger een kunstmeer dat behoorde bij de eigendommen van keizer Nero. Na zijn dood werd Vespasianus keizer (hij regeerde van 66 tot 79 na Chr.), liet in het jaar 72 het kunstmeer droogleggen en begon met de bouw van het Amphitheatrum Flavium, bij ons beter bekend als het Colosseum.

Taj Mahal in India

Wanneer Mumtaz Mahal (Parel van het Paleis) tijdens de geboorte van haar 15e kind in 1631, na een huwelijk van 17 jaar, op sterven ligt belooft Shahjahan haar nooit meer een kind te verwekken en het mooiste gebouw voor haar te laten bouwen.
New7wonder 1, Chichén Itzá in Mexico

New7wonder 1, Chichén Itzá in Mexico

Chichén Itzá was een van de belangrijkste Mayasteden met een eigen beschaving. Hier bevindt zich de piramide van Kukulcan. De stad lag in het noorden van Yucatan, en pas in de 9e eeuw werd deze stad b…
New7wonder 2, Christusbeeld in Rio de Janeiro

New7wonder 2, Christusbeeld in Rio de Janeiro

Het beeld van Christus dat staat op de ruim 700 meter hoge berg Corcovado staat symbool voor de universaliteit van de Christelijke boodschap. Tevens is het een icoon van de warmhartigheid van de Brazi…
New7wonder 3, De Chinese muur

New7wonder 3, De Chinese muur

De Chinese Muur is het grootste bouwwerk ter wereld. Het lijkt net een grote slapende draak en is nooit in zijn geheel ontdekt, zijn lengte en koers zijn niet goed in kaart gebracht. Dankzij recente l…
New7wonder 4, Machu Picchu in Peru

New7wonder 4, Machu Picchu in Peru

Rond 1530 werden de Inca´s verslagen door de Spanjaarden en omdat de Incastad Machu Picchu zo verborgen lag, hebben zij haar nooit gevonden en dus ook niet de gelegenheid gehad haar te vernietigen.

New7wonder 5, Petra, rotsstad in Jordanië

De stad Petra is volledig uitgehakt uit de roze-rode rotsen in Jordanië. De Nabateeërs bewerkten de rotswanden met alleen maar een hamer en een beitel. De welvaart van Petra was voornamelijk te danken…
New7wonder 6, Het Colosseum van Rome

New7wonder 6, Het Colosseum van Rome

Het was voor die tijd een heel modern gebouw. Het kon namelijk onder water gezet worden, zodat men zeeslagen kon nabootsen. Natuurlijk met echte slachtoffers. Teven konden zonnepanelen worden gebruikt…
New7wonder 7, Taj Mahal in India

New7wonder 7, Taj Mahal in India

De keizer Shahjahan laat uit liefde voor zijn overleden vrouw het mooiste monument bouwen. Dat hij er jaren later zelf ook te rusten wordt gelegd, was in eerste instantie niet de bedoeling. Voor zichz…
Gepubliceerd door Storm op 28-09-2009, laatst gewijzigd op 31-05-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.