Storm » Specials » Kerstrecepten

Diverse recepten voor het kerstdiner

Tijdens de feestdagen in december willen we eigenlijk altijd iets speciaals op tafel zetten. Of daar dan langer dan anders voor in de keuken gestaan moet worden, maakt helemaal niet uit. Hier een special met recepten, die redelijk snel zijn klaar te maken.

Dineropbouw

U heeft de uitnodigingen voor het kerstdiner verstuurd. Nu komt het leukste, de samenstelling van het kerstdiner, de tafelschikking en -versiering. Hier een paar leuke tips voor een geslaagde avond.

Kagoeroevlees

Het klinkt erg zielig om kangoeroevlees klaar te maken. In Australië echter is het net zo gewoon om dit vlees te eten, zoals wij zwijn, hert of hazerug eten. Het is een malse, zachte vleessoort die zich erg makkelijk laat klaarmaken. Hier drie verschillende recepten.

Hazerug

Drie recepten met hazerugfilet, die makkelijk en snel te bereiden zijn. Binnen uiterlijk een half uur is het vlees klaar en kunt u met de gasten aan tafel.

Hertenbiefstuk

Deze vleessoort is niet het hele jaar door te verkrijgen, maar wel rond de feestdagen. Het marineren van het vlees duurt langer dan het bereiden zelf, maar dan heeft u wel iets heel speciaals.

Rosbief

Een vleessoort die al jaren lang op de menukaarten staat tijdens de kerstdagen. Hier een aantal recepten waarbij het vlees in de oven wordt gegaard. Allen met een lekkere aparte saus.

Mul

Wilt u een keer vis, maar geen trek in de traditionele zalm? Dan is de Mul een uitstekend alternatief. Makkelijk klaar te maken en lekker te combineren met diverse groenten.

Kalkoen

Ook een rollade van kalkoen is lekker. Heel apart klaar gemaakt met cognac als basis in de benodigdheden. Niet om te drinken, maar om mee te kokkerellen.

Kerstkransen

Voor bij de koffie of de thee een stuk eigengebakken kerstkrans, of zelfgemaakte kerstkransjes. Is een krans te groot, dan maakt u toch gewoon een mini banketstaaf.

Wijn etiquette

Als u dan een lekker kerstdiner heeft voorbereid, wilt u waarschijnlijk ook wel weten hoe u de wijn moet serveren. Hier vindt u enkele tips.

Australische recepten, kangoeroe

Weer eens iets anders klaarmaken en in voor iets aparts? Maak dan eens een keer kangoeroevlees klaar volgens een Australisch recept. Het klinkt voor ons misschien erg zielig om dit vlees te eten, maar…
Diner; opbouw, versieren en serveren

Diner; opbouw, versieren en serveren

Voor dat de gasten kunnen plaatsnemen aan tafel voor de eerste gang is er al heel veel organisatie aan vooraf gegaan. Wat zal er geserveerd worden, uit hoeveel gangen bestaat het diner. Wie dient naas…

Kerstkransen soorten en maten

We kennen ze allemaal wel, de kerstkrans. In de kerstboom, bij de koffie of borrel of misschien wel van onze kerstpakketten. Ze zijn er in vele soorten en maten. Een aantal recepten van kransen, allem…

Wijnetiquette; hoe wordt wijn geserveerd

Wijn is een lekkere drank die eigenlijk goed past bij ieder soort voedsel. Of het nu een aperitief een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht is, de juiste wijn maakt het helemaal compleet. Hoe dient…
Gepubliceerd door Storm op 08-12-2009, laatst gewijzigd op 17-03-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.