Storm » Eten en Drinken: Pagina 2
Artikelen 11 - 20 van 49 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Cognac, de nektar van de goden

Cognac is een drank afkomstig van de druiven van de Charente Streek. Dit gebied is in 1906 verdeelt in zes streken. De naam cognac mag alleen gegeven worden aan distillaten die gemaakt zijn van de dru… Dranken overig, 04-11-2007

Cognac, Hennessy

Het cognacmerk Hennessy heeft in november 2007 een limited edition op de markt gebracht. Ter ere van de 100e verjaardag van Kilian Hennessy, zijn 100 flessen speciale cognac uitgebracht. Deze cognac m… Dranken overig, 04-11-2007

Cognac, serveren en drinken

Een superieure drank, gebrouwen uit de druiven van de Charente streek. Eigenlijk is de drank heel toevallig ontdekt door een alchemist die de witte wijn twee keer distilleerde. Inmiddels is de drank n… Dranken overig, 04-11-2007

De Kwekkeboom kroket

Een lekkernij dat niet uit het Nederlandse eten is weg te denken, de kroket. Bijna 100 jaar geleden was het de heer Kwekkeboom die deze lekkernij in Frankrijk heeft gegeten. Hij heeft deze nagemaakt e… Producten, 02-05-2007

De zak van Sinterklaas; lekkernij

Het is al weer bijna zover, pakjesavond. Vanaf het moment dat de goede Sint zijn intrede doet in ons land, verkeren de kinderen in een heerlijke spanning. Maar als de avond dan daar is, krijg ze dan n… Recepten, 19-11-2007
Diner; opbouw, versieren en serveren

Diner; opbouw, versieren en serveren

Voor dat de gasten kunnen plaatsnemen aan tafel voor de eerste gang is er al heel veel organisatie aan vooraf gegaan. Wat zal er geserveerd worden, uit hoeveel gangen bestaat het diner. Wie dient naas… Diversen, 09-12-2007
Driekoningen: Driekoningenbrood, wafels en pannenkoeken

Driekoningen: Driekoningenbrood, wafels en pannenkoeken

Op de avond voor Driekoningen was het vroeger gewoon dat het driekoningenbrood werd gegeten. In dit brood bakte men één amandel of één boon mee. Degene die de amandel of de boon in zijn brood trof, wa… Recepten, 04-12-2006

Duboeuf, koning van de Beaujolais

Ieder jaar op de derde donderdag van november wordt de Beaujolais primeur geïntroduceerd. Het was, de inmiddels ruim 70 jarige, George Duboeuf die deze term in 1962 lanceerde. Hij is markleider op het… Bier en wijn, 17-11-2007

Duivelsdrek in de keuken

Heel anders dan de naam doet vermoeden is Duivelsdrek een kruid dat na verhitting lekker ruikt en smaakt. Het wordt in diverse landen gezien als een vervangingsmiddel voor knoflook en wordt in diverse… Recepten, 19-02-2009

Een croissant bij het ontbijt

Iedere ochtend een andere variatie wordt geadviseerd, maar de croissant bij het ontbijt verveelt nooit. Of het nu een verse croissant is, een hartige of een zoete, ze smaken allemaal. Voor een feeston… Recepten, 03-04-2007