Storm » Eten en Drinken: Pagina 3
Storm: Informatie van A tot Z
Artikelen 21 - 30 van 88 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

De Kwekkeboom kroket

Een lekkernij dat niet uit het Nederlandse eten is weg te denken, de kroket. Bijna 100 jaar geleden was het de heer Kwekkeboom die deze lekkernij in Frankrijk heeft gegeten. Hij heeft deze nagemaakt e… Producten, 02-05-2007

De paashaas recepten

De Paashaas niet weg te denken bij het Paasfeest. Hij verstopt toch immers de eieren? Maar de paashaas is ook lekker om op te eten. Hij staat in diverse delicatesse winkels in diverse uitvoeringen. Hi… Recepten, 04-04-2007

De zak van Sinterklaas; lekkernij

Het is al weer bijna zover, pakjesavond. Vanaf het moment dat de goede Sint zijn intrede doet in ons land, verkeren de kinderen in een heerlijke spanning. Maar als de avond dan daar is, krijg ze dan n… Recepten, Sinterklaas, 19-11-2007
Diner; opbouw, versieren en serveren

Diner; opbouw, versieren en serveren

Voor dat de gasten kunnen plaatsnemen aan tafel voor de eerste gang is er al heel veel organisatie aan vooraf gegaan. Wat zal er geserveerd worden, uit hoeveel gangen bestaat het diner. Wie dient naas… Diversen, Kerstrecepten, 09-12-2007

Doro Wat, kipgerecht uit Ethiopië

In Ethiopië heerst, ondanks de armoede, een rijke culinaire traditie. Heel erg bekend is de Doro Wat, een Ethiopisch kipgerecht. Dit gerecht wordt in het vaderland veelal gegeten in combinatie met Inj… Recepten, 29-10-2007
Driekoningenbrood, wafels en pannenkoeken

Driekoningenbrood, wafels en pannenkoeken

Op de avond voor Driekoningen was het vroeger gewoon dat het driekoningenbrood werd gegeten. In dit brood bakte men één amandel of één boon mee. Er werd op deze avond niet alleen driekoningenbrood geg… Recepten, Nieuwjaar, 04-12-2006

Duboeuf, koning van de Beaujolais

Ieder jaar op de derde donderdag van november wordt de Beaujolais primeur geïntroduceerd. Het was, de inmiddels ruim 70 jarige, George Duboeuf die deze term in 1962 lanceerde. Hij is markleider op het… Bier en wijn, 17-11-2007

Duivelsdrek in de keuken

Heel anders dan de naam doet vermoeden is Duivelsdrek een kruid dat na verhitting lekker ruikt en smaakt. Het wordt in diverse landen gezien als een vervangingsmiddel voor knoflook en wordt in diverse… Recepten, 19-02-2009

Een croissant bij het ontbijt

Iedere ochtend een andere variatie wordt geadviseerd, maar de croissant bij het ontbijt verveelt nooit. Of het nu een verse croissant is, een hartige of een zoete, ze smaken allemaal. Voor een feeston… Recepten, Pasen, 03-04-2007

Eetbare recepten met thee

Thee is eigenlijk bij ons het meest bekend als een lekkere warme drank. Dat er ook al variatie´s als ijsthee verkrijgbaar zijn wordt ook steeds gewoner. Thee wordt echter ook als ingrediënt in diverse… Recepten, 27-02-2007
Schrijf mee!